Pop-Up School

2015: Egy kiváló évjárat lenyomata
 
Időpont: 16:00
Előadó: Vörös Attila (Hilltop – Kamocsay)
Téma: Dűlő és fajta szimbiózisa. A Neszmélyi borvidéken található Sós-hegy dűlő évről-évre stabil, magas minőséget biztosít az itt készült boroknak. Az idei évben Kamocsay Ákos Prémium Sós-hegy Olaszrizling 2015 tétele bizonyult az év legjobb olaszrizlingjének, ami egyértelmű bizonyítéka az terroir jelentőségének.
Bor: Kamocsay Ákos Prémium Sós-hegy Olaszrizling 2015
 
Olaszrizling, egy kicsit másképp!
 
Időpont: 16:30
Előadó: Kolonics Károly
Téma: Köztudott, hogy Somló különleges talaja és mikroklímája egészen egyedi karaktert ad az itteni boroknak – és bár a juhfark a borvidék zászlósbora, most Kolonics Károly megmutatja, hogy a „somlóiság” az olaszrizlingnek is jól áll!
Bor: Kolonics Károly Olaszrizling 2014
 
A ”Riesling” arcai a Pannonhalmi Apátsági Pincészetnél
 
Időpont: 17:00
Előadó: Illés Tamás (Pannonhalmi Apátsági Pincészet)
Téma: A Pannonhalmi Apátsági Pincészetnél a 2009-es évjárattól tapasztalható paradigmaváltás a rajnai rizling termesztésében és feldolgozásában. Külön tételeken keresztül kaphatunk betekintést abba, hogy azonos fajtából miként készíthető eltérő stílusú bor, a villámkurzus végére pedig vélhetően megértjük, miért vált a rajnai rizling a Pannonhalmi Borvidék egyik legkedveltebb és legsikeresebb fajtájává.
Borok: Pannonhalmi Tricollis fehér 2016, Pannonhalmi Rajnai Rizling 2016, Pannonhalmi Prior 2016
 
Régiós brand építése – BalatonBor
 
Időpont: 17:30
Előadók: Laposa Bence, Kovács Tamás, Gyukli Krisztián, Dobosi Győző
Téma: A régiós brandeknek egyre nagyobb jelentősége van hazánkban is, aminek egyik kiváló hazai példája a Balatoni Kör. A Balaton környékén tevékenykedő borászokat, vendéglátósokat, cukrászokat és egyéb vállalkozókat összefogó egyesület célja, hogy a helyi termékekre építő régióközpontú gasztronómiával magasabb szintre emeljék a vendéglátást. Az egyesület a rendszeres közös megjelenés mellett 2015-ben debütálta első termékét, a BalatonBort. Az előadás során a kör 4 tagja nyújt betekintést abba, hogy milyen velejárói vannak egy ilyen brand kialakításának és hogy mit is takar pontosan a BalatonBor.
Borok: BalatonBor (Laposa, Gyukli, Dobosi)

Pop-up school 2018-ban

Pop-up school 2017-ben