Pop-Up School

Az Olasz rizling arcai Borbély Tomi szerint

 
Időpont: 17:00
Előadó: Borbély Tamás, a Borbély Családi Pincészet borásza
Borok: „Nász a Bácson” Badacsonyi Olasz rizling Limited Selection 2016 és Badacsonyi Olasz rizling késői szüret 2015
 
A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szőlőtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapították újjá 1996-ban. Ma már Borbély Tomi viszi a pincészetet, és tüzes, badacsonyi boraiban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata mellett a vulkáni talaj adta minerális jelleg is. Vajon ez a titka annak, hogy az idei Winelovers Olaszrizling Teszten első helyen végzett Nász a Bácson tételével? És vajon milyen egy késői szüretelésű bor ebből a fajtából? A nap első pop-up kurzusán kiderül.
 

Olaszrizling és Juhfark a somlói terroirról

 
Időpont: 18:00
Előadó: Tornai Tamás, a Tornai Pincészet tulajdonosa
Borok: TOP Selection Ilona Olaszrizling 2015 és TOP Selection Aranyhegy Juhfark 2016
 
A Somló egyedülálló, vulkanikus talaját és klímáját különösen szépen jelenítik meg a visszafogottabb hazai szőlőfajták. Ilyen az olaszrizling és természetesen ilyen a Somló fő fajtája, a juhfark is. A rendkívüli előadás során két Tornai tétel, egy olaszrizling és egy juhfark segítségével mutatjuk be, hogy miért és miben különleges, sőt utánozhatatlan az igazi somlói bor.                                                                   
 

Ahol a neszmélyi terroir és az olaszrizling összefonódik

 
Időpont: 19:00
Előadó: Vörös Attila, a Kamocsay Prémium Borok márkanagykövete
Bor: Kamocsay Ákos Prémium Sós-hegy Olaszrizling 2017
 
Dűlő és fajta szimbiózisa. A Neszmélyi borvidéken található Sós-hegy dűlő évről-évre stabil, magas minőséget biztosít az itt készült boroknak. Kamocsay Ákos Prémium Sós-hegy Olaszrizling tétele évről-évre a legjobbak közé kerül, ami egyértelmű bizonyítéka a terroir jelentőségének.

Pop-up school 2018-ban

Pop-up school 2017-ben