Az esemény főtámogatója:

Mesterkurzusok 2014-ben






Graševina: akkor és most

2014. október 11. 12:30-14:00

 

A horvátok legnépszerűbb fajtája a graševina, azaz az olaszrizling. A teljes termőterület negyedét elfoglaló fajta elsősorban a kontinentális borvidékeken terem, olyan kiváló termőhelyeken, mint Kutjevo, a Drávaszög (azaz Baranya horvát része) vagy éppen Ilok. A graševina–sztori az utóbbi években nemzetközileg is egyre több figyelmet vált ki. Tematikus kóstolónkon Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője, a horvát borok szakértője mutatja be négy borpároson keresztül, milyen a graševina fiatalon és milyen az ugyanarról a területről származó bor éretten. Négy pincészet, négy termőhely, nyolc bor.

 

 

Olaszrizling a Balaton körül

2014. október 11. 15:00-16:30

 

Az utóbbi években egyre inkább láthatóvá vált, hogy az olaszrizling szőlőfajtát a Balaton partján dolgozó borászok veszik legkomolyabban. Ezeken a tájakon az olaszrizling nem pusztán a borsor elején található könnyed fehérbor, hanem sok esetben a pincészet csúcsbora. Hogy ez miért alakult így, arról Mészáros Gabriella beszél. A boroktató, borszakértő a tó körül fekvő hat borvidéket veszi sorra, elemezve azt, hogy az egyes termőtájak és évjáratok hogyan járulnak hozzá a végső borstílus kialakulásához. A mesterkurzus borsorát a Bortársaság kínálatából állítottuk össze.

 


Csopaki Kódex mesterkurzus

2014. október 11. 17:30-19:00

 

A csopaki borászok – annak érdekében, hogy a régiónak, mint bortermő területnek arcot adjanak – létrehozták a Csopaki Kódex önkéntesen vállalható eredetvédelmi rendszerét, amely kizárólag az olaszrizling szőlőfajtára épít. A céljuk az, hogy a település határában fekvő ültetvényekről származó olaszrizlingeket egy kiismerhető, körülírható bortípussal és a megbízható, magas minőséggel köthesse össze a fogyasztó. Ennek érdekében egy több szintre épülő rendszert hoztak létre, amelynek többek között része a szőlészeti és borászati munkák ellenőrzése, valamint egy borbírálat, amelyet egy független borszakértőkből álló zsűri végez. A mesterkurzuson alapos betekintést kapunk a Csopaki Kódex koncepciójába, és megkóstolhatjuk az első Csopaki Kódex borokat.


Jegyvásárlási szándékát kérjük, jelezze az alábbi elérhetőségeken:

info@olaszrizlingoktober.hu

+36 70 419-7868

 

A megvásárolt és kifizetett jegyeket nem áll módunkban visszaváltani! Megértésüket köszönjük!




Mesterkurzusok 2016-ban

Mesterkurzusok 2015-ben

Mesterkurzusok 2013-ban

English